Velkommen til Thaisilk.
Filters
Søg

Jim Thompson

Jim Thompson, født 1906, var en amerikaner som i slutningen af anden verdenskrig kom til Thailand. Efter forsøg på at starte hotelvirksomhed i Thailand, begyndte han at interessere sig for Thailandsk silke og grundlage The Thai Silk Company i 1958. The Thaisilk company var med til igen at fremme den Thailandske silke industri. Efter en ferietur til højlandet i Malaysia, forsvandt han på mystisk vis under en gåtur i junglen. Der er aldrig nogen som har kunnet fortælle hvad der blev af ham.

Under anden verdenskrig arbejdede Jim Thompson i OSS (Office of Strategic Services) som senere blev til CIA. i 1945 blev han udstationeret til Cylon for at hjælpe Seri Thai, den thailandske befrielses bevægelse, med at befri Thailand fra den japanske besættelse.

Hans hus i Bangkok er nu indrettet som museum med Thailandsk silke og kunst. Du kan finde mere information her : http://www.jimthompsonhouse.com/

The Thaisilk Company er fortsat med at fremstille Thailandske silkeprodukter i meget høj kvalitet.

http://www.jimthompsonfabrics.com/

Kommer man i nærheden af Nakhon Ratchasima er det værd at besøge på Jim Thompson farm. Vær opmærksom på at der generelt kun er åbent i December og Januar. På farmen kan man få et godt indblik i fremstilling og behandling af silke. Du kan følge silkeormens udvikling fra pubbe og til sommerfugl, se morbær træer og købe morbærsyltetøj. Farmen dyrker mange andre ting end silke. Farmen har salg af mange produkter herunder færdige silkeprodukter, det er dog ikke specielt billigt.

God kvalitet silke til overkommelig pris - finder du her

Farvning af silke

https://jimthompsonfarm.com

Efter hans forsvinden blev der gennemføret flere undersøgelser, men man fandt som sagt aldrig ud af hvad der var hændt. Mange teorier er fremsat som f.eks at han kunne være blevet angrebet af en tiger, lokale har myrdet ham, han har selv tilrettelagt sin forsvinden eller måske kunne det have noget at gøre med hans fortid i militæret.

Der er levet en ny dokumentar film (2017) som fremkommer med en teori om, at Jim Thompsom blev dræbe af Communist Party of Malaya (CPM) som måske troede at han arbejdede som spion.

The Moonlight Cottage hvor Jim Thompson boede da han, under sin spasertur, forsvandt, havde tidligere været et hovedkvarter for CPM. Dengang var den interne kommunication mellem grupperingerne i CPM ikke særlig god, og det hele kan være en fejltagelse eller mis tolkning begået af den lokale afdeling af CPM.

Læs artiklen fra National Thailand