Velkommen til Thaisilk.
Filters
Søg

FAQ


Hvordan stryger man silke

Hvordan vasker man silke

Hvordan ser man om det er ægte silke

Hvornår modtager jeg mine varer

Kan jeg returnere varene hvis jeg ikke kan lide dem. 

Hvordan stryger man silke.

Man kan nemt stryge silke. Silke kan stryges ligesom andre tekstiler.Det bedste resultat fås ved at stryge med et dampstrygejern eller mens silken ikke er helt tør, efter at der er blevet vasket. Fugtig silke er nemmere at stryge. Du kan også fugte silken med en spray flaske inden du stryger dit silketørklæde. Nogle strygejern har en temperatur indstilling for silke som ofte er "halv varme" et sted mellem nylon og uld. Du er tit nød til at bruge mere varme end indstillingen for silke, silken er ikke så sart overfor varme. Du kan med fordel prøve at stryge silken flere gange ved en lidt lavere varme, og derefter skrue lidt op for varmen hvis det er nødvendigt. Prøv dig lidt frem, du kan stryge silken så den bliver helt glat. Hvis der er trykt mønster på den ene side af stoffet, så stryg på den anden side.

Hvordan  vasker man silke.

Silke vaskes bedst i hånden, i koldt vand og med et vaskemiddel uden enzymer. Prøv at holde samme temperatur på vandet under hele vasken. Du må ikke gnide, gnubbe eller vride silken. Brug et vaske middel uden enzymer til uld eller silke. Ligesom med alt andet som skal vaskes slider vask på tekstilerne, jo mere hårdhændet vask jo mere slid på silken. Lad være med at lægge silke i blød, det opløser for meget af farven. Silke er ikke et af de tekstiler som holder bedst på farverne. Har du silke i stærke farver kan du med fordel teste et lille stykke for at se om farve løber ud. Hæng silken op til tørre - silke tørre hurtigt. Stryg silken med et damp strygejern. Du kan også vaske silke i din vaskemaskine. Brug uld programmet og brug stadig et vaskemiddel uden enzymer. Du kan evt. lægge silken i en vaskepose eller i et dynebetræk mens du vasker det i maskinen. Brug ikke tørretumbler til silke.

Når silken er vasket kan du skylle det i vand tilsat lidt eddike, det hjælper med at fjerne de sidste rester af sæbe, og samtidig blødgør det silken.  

Se vores silketørklæder her

Hvordan ser jeg om det er ægte silke

Jeg kan forstå usikkerheden. På websiden kan det  være svært at se om det er ægte eller det er et polyester produkt,  men du kan være helt sikker på at de varer vi skriver er ægte silke, de er også lavet af ægte silke.  Husk også på, at du har 14 dages fuld returret på de ting du køber.  Der er en  anden sjov måde man kan bruge til at indikere om man har fat i rigtig silke. Tag en fingerring  (duer ikke hvis du har meget store fingre) eller anden lille ring, og træk et stort stykke silke igennem. Du vil blive overrasket over hvor nemt det går, altså hvis det er ægte silke. Du kan også forsøge dig med at brænde en tråd ag dit stof for at afgøre ægtheden af silken.  Se mere om ægtheden af silke  

Hvor lang tid går der før jeg modtager mine varer.

Jeg sender altit varene hurtigst muligt, og normalt samme dag som du bestiller.  Hvis du bestiller sent på dagen eller om aftenen kan vi måske først sende varene dagen efter. For varer sendt til adresser i Danmark, skal du regne med at der vil gå 1-3 hverdage før du modtager dine varer.    

Kan jeg returnere varene hvis jeg ikke kan lide dem

Du har altid 14 dages fuld returret på varer som du køber online hos Thaisilk.   Hvad nu hvis jeg har pakket varen ud.   Du må gerne tage varen ud af embalagen så du bedre kan bedømme kvaliteten og  farven på dit køb hos os.  Du er også velkommen til at prøve det på, ligesom hvis du handler i en forretning. Hvis du ikke kan lide det købte, eller farven ikke passe kan du altid returnere det. Du skal blot sørge for at pakke det forsvarligt ind inden du sender det retur, brug gerne den originale embalage. Tilbage til FAQ